ৰেচিপিঃ১
এক অনন্য সোৱাদঃ শুকুৱা ৰৌ মাছৰ সতে বাঁহ গাজ
ঘৰৰ পুখুৰীৰ ৰৌ-মাছ তুলি চকল চকলকৈ দলাত থৈ শুকুৱাই ৰাখিব৷ মাত্ৰ একেবাৰে খৰখৰীয়া শুকান কৰি শুকুৱাই নেপেলাব৷ তাৰে তিনি টুকুৰামান মাছ ৰান্ধিবৰ বাবে যতনাই লওঁক৷
এতিয়া অনুমান অনুসৰি দি পিয়াজ এটা কাটি ৰঙচুৱা হোৱালৈ ভাজক৷ লগতে নহৰু দুফোটা সৰু সৰুকৈ চুঁচি দিয়ক (বা থেতেলিওৱা হলেও হব)৷ এইবাৰ মাছৰ টুকুৰা কেইটা হাতেৰে মোহাৰি পিটিকাৰ দৰে কৰি পিয়াজৰ সতে অলপ দেৰি ভাজক৷
মিঠা তেলত দি সংৰক্ষণ কৰি ৰখা ভোট জলকীয়া আধা চামুচমান (নিজৰ স্বাদ মতে) ঢালি দিয়ক৷ এতিয়া সংৰক্ষণ কৰি ৰখা বাঁহগাজৰ টুকুৰা তিনি চামুচ মাছৰ ওপৰত দি হেঁতাৰে লৰাই সানি দিয়ক৷ অলপ নিমখ আৰু অকন হালধি দি জুই কম ৰাখি বাঁহগাজ খিনি সিজালৈকে অনুমানত সাত-মিনিট মান ভাজক৷ দেখিব শুকান মাছৰ কোনোৱে বেয়া পোৱা গোন্ধৰ সলনি ব্যঞ্জনৰ সুগন্ধিয়ে আপোনাৰ জিভাৰ পানী পেলাইছে!
এতিয়া কেৰাহীৰ পৰা গৰমে গৰমে তুলি কাঁহৰ বাতিত পৰিবেশন কৰক৷
আৰু ভাত বা ঘৰুৱা সাঁজপানীৰ সতে ইয়াৰ অনন্য সোৱাদৰ জুতি লওক৷
প্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰী তালিকাঃ
১. শুকুৱা ৰৌ মাছ
২. ভোট জলকীয়া
৩. বাঁহগাজ
৪. এটা পিয়াজ, দুফোট নহৰু, অকন মিঠাতেল, নিমখ, হালধি আৰু কেৰাহীৰ তলত জুই!
এক অনন্য সোৱাদঃ শুকুৱা ৰৌ মাছৰ সতে বাঁহ গাজ
ঘৰৰ পুখুৰীৰ ৰৌ-মাছ তুলি চকল চকলকৈ দলাত থৈ শুকুৱাই ৰাখিব৷ মাত্ৰ একেবাৰে খৰখৰীয়া শুকান কৰি শুকুৱাই নেপেলাব৷ তাৰে তিনি টুকুৰামান মাছ ৰান্ধিবৰ বাবে যতনাই লওঁক৷
এতিয়া অনুমান অনুসৰি দি পিয়াজ এটা কাটি ৰঙচুৱা হোৱালৈ ভাজক৷ লগতে নহৰু দুফোটা সৰু সৰুকৈ চুঁচি দিয়ক (বা থেতেলিওৱা হলেও হব)৷ এইবাৰ মাছৰ টুকুৰা কেইটা হাতেৰে মোহাৰি পিটিকাৰ দৰে কৰি পিয়াজৰ সতে অলপ দেৰি ভাজক৷
মিঠা তেলত দি সংৰক্ষণ কৰি ৰখা ভোট জলকীয়া আধা চামুচমান (নিজৰ স্বাদ মতে) ঢালি দিয়ক৷ এতিয়া সংৰক্ষণ কৰি ৰখা বাঁহগাজৰ টুকুৰা তিনি চামুচ মাছৰ ওপৰত দি হেঁতাৰে লৰাই সানি দিয়ক৷ অলপ নিমখ আৰু অকন হালধি দি জুই কম ৰাখি বাঁহগাজ খিনি সিজালৈকে অনুমানত সাত-মিনিট মান ভাজক৷ দেখিব শুকান মাছৰ কোনোৱে বেয়া পোৱা গোন্ধৰ সলনি ব্যঞ্জনৰ সুগন্ধিয়ে আপোনাৰ জিভাৰ পানী পেলাইছে!
এতিয়া কেৰাহীৰ পৰা গৰমে গৰমে তুলি কাঁহৰ বাতিত পৰিবেশন কৰক৷
আৰু ভাত বা ঘৰুৱা সাঁজপানীৰ সতে ইয়াৰ অনন্য সোৱাদৰ জুতি লওক৷
প্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰী তালিকাঃ
১. শুকুৱা ৰৌ মাছ
২. ভোট জলকীয়া
৩. বাঁহগাজ
৪. এটা পিয়াজ, দুফোট নহৰু, অকন মিঠাতেল, নিমখ, হালধি আৰু কেৰাহীৰ তলত জুই!
No comments:
Post a Comment